Kalaonnin apajilla fiilistellään nyt fileillä – siikaa, nieriää, kuhaa ja haukea uusissa käytännöllisissä kuluttajapakkauksissa
Kalaonnin kuluttajapakattujen tuotteiden valikoima on laajentunut neljällä uudella, maustamattomalla tuorekalafileetuotteella. Ne tuovat jokaisen kotikokin ulottuville keittiömestareiden ja herkkusuiden arvostamia kalalajeja – kuhaa, haukea, nieriää ja siikaa – helposti lähestyttävissä muodossa.
– Uudet kuluttajapakatut raa’at kalafileet on ruodittu ja leikattu kypsennystä vaille valmiiksi annospaloiksi. Ne voi nostaa suoraan paketista pannulle paistumaan ja siitä edelleen lautaselle nautittavaksi, Kalavapriikin tuotekehitys- ja laatupäällikkö Ari Hietanen kertoo.
Tuoteuutuuksista Hurmaava Haukifilee ja Kunkku Kuhafilee ovat suomalaista, läheltä pyydettyä järvikalaa.
– Järvikala tulee meille alle 200 kilometrin säteeltä Kuopion tuotantolaitokseltamme. Saamme lähialueelta kalastetun kalan nopeasti myyntiin, ja siksi se on laadultaan erinomaista, Hietanen lupaa.
Suvereeni Siikafilee ja Napakymppi Nieriäfilee ovat puolestaan parempaa kasvatettua herkkua. Siika ja nieriä ovat maultaan miellyttävän mietoja mutta maukkaita kalalajeja. Samalla ne ovat herkkiä pilaantumaan varomattomasta käsittelystä ja säilytyksestä.
– Ilmatiiviissä tyhjiöpakkauksessa myös nieriä- ja siikafileet säilyvät varmemmin laadukkaina aina ruokapöytään saakka. Kala ei ole pakkaamisen jälkeen hapen kanssa tekemisissä, eikä laatu pääse kärsimään myöskään muusta huolimattomasta käsittelystä, kuten paljain käsin koskettelusta, Hietanen toteaa.
– Kun kylmäketjusta kaupasta kotiin huolehditaan lisäksi asianmukaisesti, tuorekalafileetuotteemme säilyvät 0–3 asteisessa jääkaapissa taatusti raikkaina ja tuoreina pakkauksessa ilmoitettuun päiväykseen saakka, Hietanen vakuuttaa.
Uusien kuluttajapakattujen tuorekalafileetuotteiden koko on suunniteltu järkeväksi myös pienten kotitalouksien kannalta, mikä auttaa vähentämään hävikkiä.
– Mitoitimme pakkauskoon yhden aikuisen aterialle sopivaksi. Siksi niistä on siksi helppo valmistaa täsmällisesti sopiva määrä ruokaa sen mukaan, kuinka monelle syöjälle on tarkoitus kattaa lautasia pöytään.