Siirry sisältöön

Ilmastopuntarimme näyttää suunnan puhtaampaan tulevaisuuteen

Paalutamme reittiä kohti vastuullisempaa tuotantoa uuden kalakaverimme Biocoden kanssa. Tutustu toteutuneisiin ja parhaillaan käynnissä oleviin kehitysaskeliimme.

2016

Saavutettu

Uusi tehdas valmistuu. Se on suunniteltu mahdollisimman energiatehokkaaksi. Juuri energiatehokkuus on Kalavapriikin ympäristövastuullisuuden kulmakivi.

2017

Saavutettu

Kalaraaka-aine hyödynnetään mahdollisimman tarkkaan ja sivuvirrat menevät kokonaan hyötykäyttöön, muun muassa vientituotteiksi, rehuksi, lemmikinruoaksi ja käsityöteollisuuteen.

2018

Saavutettu

Rakensimme aurinkoenergiavoimalan, joka tuottaa noin 14 % vuosittaisesta tehtaamme käyttämästä energiasta. Lisäksi hyödynnämme maalämpöä ja kaikki hukkalämpö otetaan talteen.


2018

Saavutettu

Muovi väistyy pahvin tieltä. Kaikki Kalavapriikin käyttämät styroxilaatikot korvataan aaltopahvilaatikoilla.

2021

Saavutettu

Jalostetun Benella-kalan myötä Itämeren ravinteita on saatu Itämeren sisäiseen kiertoon. Kalavapriikin käyttämän, kotimaisella Itämerirehulla kasvatetun Benella-kalan typpikuormitus oli 19 600 kg pienempi kuin tavanomaisessa kasvatuksessa.

Kierrätysravinteiden käyttö pienentää myös ilmastokuormaa.

2021

Saavutettu

Fosforitase on negatiivinen eli käytetyn Benellan-tuotanto poisti Itämeren ravinnekierrosta 810 kg fosforia. Poistettu fosforimäärä vastaa noin 10 000 suomalaisen henkilön vuotuista fosforikuormitusta.

Kierrätysravinteiden käyttö pienentää myös ilmastokuormaa.


2022

Saavutettu

Liityimme Biocode Collectiveen.

2022

Saavutettu

Hiilineutraali jätehuolto.

2025

Toimenpiteet käynnissä

Yrityksen oma toiminta on hiilineutraali (Scope 1+ 2 päästöt).


2035

Toimenpiteet käynnissä

Yrityksen toimitusketju on hiilineutraali (Scope 3 päästöt).

Kalaonni Blanko kirjolohipala

Blanko kirjolohipalan hiilijalanjälki

1,71

KG CO₂E / Pakkaus

Raaka-aineet: 1,60 • 93,6%

Hankinta: 0,01 • 0,6%

Tuotanto: 0,03 • 1,8%

Pakkaus: 0,07 • 4,1%

 

Laskentavuosi: 2021

Avaa Biocode

Kalaonni Keväsipuli-sitruuna kirjolohipala

Kevätsipuli-sitruuna kirjolohipalan hiilijalanjälki

1,67

KG CO₂E / Pakkaus

Raaka-aineet: 1,56 • 93,4%

Hankinta: 0,01 • 0,6%

Tuotanto: 0,03 • 1,8%

Pakkaus: 0,07 • 4,2%

 

Laskentavuosi: 2021

Kalaonni Togarashi kirjolohipala

Togarashi kirjolohipalan hiilijalanjälki

1,66

KG CO₂E / Pakkaus

Raaka-aineet: 1,55 • 93,4%

Hankinta: 0,01 • 0,6%

Tuotanto: 0,03 • 1,8%

Pakkaus: 0,07 • 4,2%

 

Laskentavuosi: 2021

kalaonni-green-curry-kirjolohikuutio

Green Curry kirjolohikuution hiilijalanjälki

1,36

KG CO₂E / Pakkaus

Raaka-aineet: 1,24 • 91,2%

Hankinta: 0,02 • 1,5%

Tuotanto: 0,03 • 2,2%

Pakkaus: 0,07 • 5,1%

 

Laskentavuosi: 2021

Kalaonni Mieletön muikku

Mieletön perattu muikku hiilijalanjälki

0,45

KG CO₂E / Pakkaus

Raaka-aineet: 0,36 • 80%

Hankinta: 0,003 • 0,7%

Tuotanto: 0,03 • 6,7%

Pakkaus: 0,07 • 15,6%

 

Laskentavuosi: 2021

kalaonni-vanhan-liiton-lamminsavukirjolohipala

Vanhan Liiton lämminsavukirjolohipalan hiilijalanjälki

1,29

KG CO₂E / Pakkaus

Raaka-aineet: 1,23 • 95,3%

Hankinta: 0,01 • 0,8%

Tuotanto: 0,02 • 1,6%

Pakkaus: 0,04 • 3,1%

 

Laskentavuosi: 2021

Avaa Biocode

Kalaonni Paholaisen loimukirjolohi

Paholaisen loimukirjolohen hiilijalanjälki

0,91

KG CO₂E / Pakkaus

Raaka-aineet: 0,85 • 93,4%

Hankinta: 0,01 • 1,1%

Tuotanto: 0,02 • 2,2%

Pakkaus: 0,04 • 4,4%

 

Laskentavuosi: 2021

Avaa Biocode

kalaonni-maestro-loimukirjolohipala

Maestro loimukirjolohipalan hiilijalanjälki

1,17

KG CO₂E / Pakkaus

Raaka-aineet: 1,11 • 94,9%

Hankinta: 0,01 • 0,9%

Tuotanto: 0,02 • 1,7%

Pakkaus: 0,04 • 3,4%

Laskentavuosi: 2021

Kalaonni Klassikko kirjolohisiivu

Klassikko graavikirjolohisiivun hiilijalanjälki

0,90

KG CO₂E / Pakkaus

Raaka-aineet: 0,84 • 93,3%

Hankinta: 0,01 • 1,1%

Tuotanto: 0,02 • 2,2%

Pakkaus: 0,04 • 4,4%

 

Laskentavuosi: 2021

kalaonni-old-school-kylmasavu-kirjolohisiivu

Old School kylmäsavukirjolohisiivun hiilijalanjälki

1,00

KG CO₂E / Pakkaus

Raaka-aineet: 0,93 • 93%

Hankinta: 0,01 • 1%

Tuotanto: 0,02 • 2%

Pakkaus: 0,04 • 4%

 

Laskentavuosi: 2021

Avaa Biocode

Opiskelijat, oppilaitokset ja tutkijat hoi!

Näitkö jotain kiinnostavaa, haluatko tarkempaa tietoa mittauksista? Etsitkö harjoittelupaikkaa, teetkö aiheesta jo tutkimusta elintarvikealalla tai onko sinulla muutoin alan tuoretta tietoa? Haluamme kuulla, mitä sinulla on mielessä, ota yhteyttä!

Biocode-pioneerimme

Ari Hietanen

Tuotekehitys- ja laatupäällikkö,
FM R&D and Quality Manager, MSc
ari.hietanen@kalavapriikki.fi
+358 40 647 7479

Riina Korhonen
Riina Korhonen

Bio- ja elintarviketekniikan opiskelija,
riina.korhonen@kalavapriikki.fi
+358 40 923 1110