Tästä ohjeesta saa noin kolme annosta. Valmistusaika 30 minuuttia.
n. 300 g Romaine- tai Cosmopolitan-salaattia
80 g parmesaania
Kolme viipaletta vaaleaa leipää
1 paketti Legenda Loimu-kylmäsavulohiseläke
Kastike:
Yksi kananmunan keltuainen
5 kpl anjovisfileitä
2 tl sitruunamehua
20 g parmesaania
½ valkosipulinkynsi
1 tl sinappia
1,5 dl rypsiöljyä
Suolaa
Sokeria
Mustapippuria
Valmistusohjeet:
Pese ja revi salaatti kulhoon. Kuutioi leipäviipaleet ja paahda ne rapeiksi pannulla tai uunissa.
Laita astiaan keltuainen, anjovis, parmesaani, sinappi, sitruunamehu, valkosipuli ja soseuta hyvin. Jatka soseuttamista ja kaada joukkoon öljyä ohuena nauhana. Mausta tarvittaessa. Kaada kastike salaattikulhoon ja sekoita nostellen.
Laita salaatin päälle krutonkeja, parmesaanilastuja ja lohiseläkeviipaleet.