Siirry sisältöön

Kalafest-burger

30 min

Ainekset:

(1 burgeri)

1 x hampurilaissämpylä

1 kalapihvi esim. Lempee lahnabiffi tai Huikee haukibiffi
TAI pala loimukirjolohta

1 viipale cheddar-juustoa

1 tomaatti

2–3 rkl majoneesia

Pari salaatinlehteä

Valmiiksi pikkelöityä punasipulia (voit myös valmistaa sen helposti itse. Ohje reseptin lopussa)

Muutama viipale suolakurkkua

Mausteita majoneesin maustamiseen. Toimivia yhdistelmiä ovat esim. sitruuna ja tuore tilli tai lime tai ketsuppi.

 

Burgerin valmistusohjeet:

  • Esilämmitä uuni 180 °C asteeseen. 
  • Mausta majoneesi mielesi mukaan mausteilla esimerkiksi sitruunalla ja tillillä tai limellä tai ketsupilla.
  • Lämmitä kalapihviä uunissa noin 7 min. Lisää cheddar-juusto pihvin päälle, paistamisen kohdalla. Jos käytät loimukirjolohta lämmitä palaa uunissa 2–3 min.
  • Laita burgerisämpylä lämpiämään uuniin 2–3 min. 
  • Lisää haluamasi kastikkeet burgerisämpylöihin. 
  • Kasaa burgeri lisäämällä pihvi sekä muut täytteet.

 

Pikkelöity punasipuli

Ainekset:
(riittää 3–4 burgeriin)

1 iso punasipuli

0,5 dl etikkaa 

1 dl sokeria

1,5 dl vettä

Valmistusohje:

  • Viipaloi kuoritut punasipulit ohuiksi renkaiksi ja laita ne kannelliseen säilytysastiaan (esim. lasipurkki).
  • Kiehauta etikka, sokeri ja vesi.
  • Kaada hetken jäähtynyt liemi purkkiin. 
  • Sulje kansi ja anna tekeytyä noin tunti. 
  • Pikkelöity punasipuli säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa