Ainekset (4 annosta)
Pizzapohja:
1 kpl pakastettua valmispizzataikinaa (tai tee itse pizzapohja Kalaonnin savupaholaispizzan reseptillä
Täytteet:
Noin 200 g kylmäsavukirjolohta (esim. Kalaonnin Old School kylmäsavukirjolohi) tai 400 g loimukirjolohta
1 purkki tomaattikastiketta (paseerattua tomaattia)
1 pkt mozzarellajuustoa
1 pkt parmesanjuustoa (noin 1 dl parmesanraastetta)
Valmiiksi pikkelöityä punasipulia (katso nopea resepti täältä)
Noin 1 dl oliiveja
Kapriksia
1 ruukku basilikaa
1 ruukku rucolaa
Vinkki! Jos haluat tehdä pizza biancon eli valkoisen pizzan, käytä tomaattikastikkeen sijaan tillillä ja sitruunalla maustettua creme fraichea.
Valmistusohje:
- Sulata valmispizzataikina tuotteen ohjeiden mukaisesti tai valmista itse taikina.
- Esilämmitä uuni 230 °C asteeseen.
- Työstä pizzataikinaa käsin tai kaulimella leivinpaperin päällä kunnes koko on noin kaksinkertainen.
- Leikkaa mozzarella siivuiksi ja raasta parmesanjuustoa
- Levitä pizzapohjan päälle sopivasti tomaattikastiketta (tai tilli-sitruuna creme fraichea)
- Lisää mozzarellaa ja parmesanjuustoa mieluisa määrä.
- Lisää muut haluamasi täytteet ja paista uunissa noin 7–8 min.
- Viimeistele pizza tuoreella basilikalla tai rucolalla.