1 prk Savu-chili kirjolohisäilykettä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
200g tomaattimurskaa
50g vehnäjauhoja
50g voita
500g maitoa
200g Valio Emmental mustaleima -juustoa
Lasagnelevyjä
Tuoretta basilikaa
Suolaa
Lasagnelevyjä
Valmistusohjeet:
Hienonna valkosipuli ja salottisipuli. Kuullota kattilassa tai paistinpannulla tilkassa rypsiöljyä kunnes kypsiä. Lisää savu-chili kirjolohi sekä tomaattimurska. Tarkista maku, mausta tarvittaessa suolalla oman maun mukaan.
Sulata voi kattilassa, lisää ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Lisää kiehautettu maito pieni määrä kerrallaan voi-jauhoseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen samalla sekoittaen n. 10 minuuttia kunnes kastike sakenee. Lisää joukkoon puolet Emmental juustosta.
Kasaa lasagne vuokaan. Laita pohjalle 1/3 savu-chilikirjolohitomaattikastikkeesta, asettele päälle lasagnelevyjä yhteen kerrokseen peittäen tomaattikastikkeen. Lisää lasagnelevyjen päälle 1/3 valkokastikkeesta. Tee vielä kaksi kerrosta. Lisää viimeisen valkokastike-kerroksen päälle loput Emmental juustosta.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkkaile lasagnen pintaa, mikäli saa liikaa väriä lisää folio vuoan pintaan loppupaiston ajaksi.