Tästä ohjeesta saat annokset neljälle henkilölle. Valmistusaika 50 minuuttia.
Kaksi sipulia
Kaksi valkosipulinkynttä
Kaksi porkkanaa
6 kpl perunoita
Puolikas fenkolia
Loraus valkoviiniä
1 prk smetanaa
3 dl kuohukermaa
Puolikas puntti ruohosipulia
3 rkl kalafondia
4 dl vettä
1 pkt Old School Kylmäsavukirjolohipala
Suolaa
Valmistusohjeet:
Kuori ja kuutioi sipulit, porkkana, fenkoli ja perunat. Paista kattilassa sipuleita, porkkanaa ja fenkolia hetki. Kaada joukkoon loraus valkoviiniä ja anna kiehua hetken aikaa.
Lisää joukkoon vesi, kalafondi ja perunat ja anna keiton kiehua hiljalleen.
Kuutio kylmäsavukirjolohi.
Kun perunat ovat kypsyneet, lisää joukkoon kerma, smetana ja kala. Anna keiton lämmetä miedolla lämmöllä ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää keittoon lopuksi hienonnettu ruohosipuli.