Siirry sisältöön

Lahnaburgeri 4:lle

30 min

  • 4 lahnapihviä
  • 4 halkaistua ruisleipää (Reissumies) tai briossisämpylää
  • burgerikastiketta
  • marinoitua punasipulia
  • jääsalaattia

Lämmitä lahnapihvit paistinpannulla tai uunissa 150 asteessa noin 10 minuuttia. Lämmitä leivät nopeasti uunissa. Kokoa burgeri järjestyksessä:

Pohja:

  • burgerikastike
  • jääsalaatti
  • lahnapihvi
  • marinoitu punasipuli
  • remouladekastike
  • kansi

Burgerikastike:

  • 2 dl majoneesia
  • 1 rkl kevätsipulisilppua
  • 1 rkl maustekurkkukuutioita
  • maustekurkkulientä tai sitruunamehua

Yhdistä kiinteät ainekset ja ohenna lopuksi maustekurkkuliemellä tai sitruunamehulla.

Marinoitu punasipuli:

3‒5 punasipulia koosta riippuen

Liemi:

  • 1 dl vettä
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl sokeria

Kiehauta liemi ja anna jäähtyä hetken aikaa. Pilko sipulit ohuiksi viipaleiksi. Lisää sipulit liemeen ja anna marinoitua jääkaapissa 2‒3 h.