Tästä ohjeesta saat annokset neljälle henkilölle. Valmistusaika 40 minuuttia.
Kaksi omenaa
400 g maa-artisokkasosetta
Yksi sipuli
Kaksi valkosipulinkynttä
Loraus valkoviiniä
2 dl vettä
5 dl kuohukermaa
1 pkt Helmi Kylmäsavuhaukisiivu
1 puntti ruohosipulia
50 g voita
Valmistusohjeet:
Kuori ja pilko sipulit, valkosipuli ja omenat. Freesaa sipuleita ja omenoita kattilassa hetki. Lisää kattilaan valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon maa-artisokkasose ja vesi, jätä kiehumaan miedolle lämmölle.
Viipaloi kylmäsavuhaukisiivuja pienemmäksi. Hakkaa ruohosipuli pieneksi ja sotke hauen kanssa.
Kun omenat ja sipulit ovat kypsyneet kattilassa, soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää samalla joukkoon kuohukerma ja lopuksi voi. Sekoita sauvasekoittimella keitto kuohkeaksi ja lämmitä vielä nopeasti.
Laita lautaselle ensin ruokalusikallinen kylmäsavuhaukea ja ympärille keitto. Koristele ruohosipulilla.