Joka kodin suomiruokaklassikko kirjolohikiusaus onnistuu mainiosti Kalaonni Nyhtökirjolohesta. Tämä täyttävä edullinen ruoka on helppo valmistaa isollekin köörille – ja se sopii täydellisesti niin arkeen kuin viikonloppuun.
Tee näin:

1.
Kuori ja suikaloi kilo perunoita. Pilko kolme isoa sipulia.

2.
Ruskista sipuli voissa miedolla lämmöllä, lisää valkosipuli.

3.
Lisää ruskistetun sipulin joukkoon 3 dl kuohukermaa, 2 dl maitoa ja 1 dl kala- tai kasvislientä. Mausta sitruunamehulla, Dijon-sinapilla (1 tl), suolalla ja pippurilla.

4.
Paista kaksi pakettia Nyhtökirjolohta pannulla, kunnes siinä on kauniin ruskea pinta.

5.
Voitele uunivuoka. Sekoita perunat, Kalaonni Nyhtökirjolohi ja sipulikerma vuokaan. Halutessasi lisää juustoraastetta pinnalle.

6.
Paista 200 °C noin 50–60 minuuttia. Suojaa pinta foliolla tarvittaessa. Valmista tuli – saa syödä!
Tuunausvinkki!
Lisää vuokaan ripaus muskottipähkinää tai hulluttele maustamalla sipulikerma esimerkiksi rakuunalla tai tuoreella timjamilla.