Siirry sisältöön

Nyhtökirjolohikiusaus

60 min

Joka kodin suomiruokaklassikko kirjolohikiusaus onnistuu mainiosti Kalaonni Nyhtökirjolohesta. Tämä täyttävä edullinen ruoka on helppo valmistaa isollekin köörille – ja se sopii täydellisesti niin arkeen kuin viikonloppuun.

Tee näin:

Kalaonni nyhtökirjolohikiusaus

1.

Kuori ja suikaloi kilo perunoita. Pilko kolme isoa sipulia. 

kalaonni-nyhtokirjolohikiusaus-03_web

2.

Ruskista sipuli voissa miedolla lämmöllä, lisää valkosipuli.

kalaonni-nyhtokirjolohikiusaus-04_web

3.

Lisää ruskistetun sipulin joukkoon 3 dl kuohukermaa, 2 dl maitoa ja 1 dl kala- tai kasvislientä. Mausta sitruunamehulla, Dijon-sinapilla (1 tl), suolalla ja pippurilla.

kalaonni-nyhtokirjolohikiusaus-05_web

4.

Paista kaksi pakettia Nyhtökirjolohta pannulla, kunnes siinä on kauniin ruskea pinta.

kalaonni-nyhtokirjolohikiusaus-07_web

5.

Voitele uunivuoka. Sekoita perunat, Kalaonni Nyhtökirjolohi ja sipulikerma vuokaan. Halutessasi lisää juustoraastetta pinnalle.

kalaonni-nyhtokirjolohikiusaus-08_ewb

6.

Paista 200 °C noin 50–60 minuuttia. Suojaa pinta foliolla tarvittaessa. Valmista tuli – saa syödä!

Tuunausvinkki!

Lisää vuokaan ripaus muskottipähkinää tai hulluttele maustamalla sipulikerma esimerkiksi rakuunalla tai tuoreella timjamilla.

Muita reseptejä samasta tuotteesta