Tämä kevyt ja raikas pastaherkku valmistuu nopeasti sekä hurmaa yksinkertaisilla ja edullisilla mutta ahh niin maukkailla raaka-aineilla! Kalaonni Nyhtökirjolohipasta on täydellinen valinta kiireiseen arkeen.
Tee näin:
1.
Keitä 400 g pastaa suolatussa vedessä al dente (eli pastapussisi ohjeen mukaisesti 😊). Säästä 1 dl pastan keitinvettä kastiketta varten. Pilko kaksi valkosipulinkynttä ohuiksi viipaleiksi.
2.
Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä suurella paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää valkosipuli ja chilihiutaleet, ja paista, kunnes valkosipuli on vaaleankultaista.
3.
Lisää pannulle 200 g kirsikkatomaatteja ja hauduta 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla.
4.
Lisää pannulle yksi paketti Kalaonni Nyhtökirjolohi, raastettu sitruunankuori ja -mehu. Sekoita kevyesti.
5.
Lisää pannulle 1 dl pastan keitinvettä, valuta pasta ja sekoita kaikki yhteen. Viimeistele tuoreella basilikalla – ja valmista tuli. Saa syödä!
Tuunausvinkki!
Lisää annokseen parmesaania tai korvaa basilika rucolalla ja ropsauta päälle paahdettuja pinjansiemeniä. Jos kaipaat enemmän potkua pastaasi, käytä pilkottua tuoretta chiliä.