Savupaholainen (chili maustettu lohi) ja vietnamilainen yrttisalaatti
30 min
Ainekset (4 annosta)
400 g savupaholaislohta
Vietnamilainen yrttisalaatti:
- 400 g ohueksi suikaloituja kasviksia esim. kurkku, retiisi, porkkana, fenkoli, retikka tms.
- 4 ruukkua yrttejä esim. kirveli, thaibasilika, basilika, korianteri, rucola, ruohosipuli ja lehtipersilja
- 0,25 dl riisiviinietikka
- 0,5 dl sokeria
- 0,75 dl vettä
- 1 mieto chili hienonnettuna
- 1 tl hienonnettua inkivääri
- 0,5 dl soijakastiketta
- 120 g suolapähkinöitä
Yhdistä kattilassa etikka, sokeri, vesi, chili ja inkivääri. Kiehauta nopeasti ja anna jäähtyä. Sekoita kulhossa kasvikset ja yrtit. Jaa salaatti annoskulhoihin.
Pyöräytä salaatin päälle 1,5 rkl riisiviinietikkalientä ja 2 tl soijakastiketta, jonka jälkeen lohko päälle savupaholaislohta sekä ripottele suolapähkinät sekaan.
Kuvat: Joonas Koponen / Spottikuva