Ainekset (4 annosta)
Pizzapohja:
- 25 g hiivaa
- 2 dl kädenlämpöistä vettä
- 1 tl suolaa
- 4,5 dl durumvehnä jauhoja
- 1 rkl unikonsiemeniä
- 2 rkl rypsiöljyä
Liota hiiva veteen. Lisää loput aineet nesteeseen ja vaivaa n.10 min. Anna taikinan kohota n. 30 min. Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse ohuiksi pohjiksi.
Täytteet:
- 3 dl paseerattua tomaattia
- 200 g tuorejuustoa
- 400 g savupaholaislohta pilkottuna
- 2 kpl avocadoa viipaleina
- 200 g villitomaatteja viipaloituna
- 1 ruukku basilikaa
- loraus oliiviöljyä
- 1 pnt ohueksi siivutettua kevätsipulia
- ripaus sormisuolaa
- rouhittua mustapippuria
Levitä pizzan päälle paseerattua tomaattia n. 3 rkl ja tuorejuustoa n. 2 rkl. Paista 250-asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia. Loput täytteet asetellaan kypsän pizzan päälle tuoreena.
Kuvat: Joonas Koponen / Spottikuva