Tästä ohjeesta saat sopivasti annokset kahdelle henkilölle.
Valmistusaika on 40 minuuttia ja voit kokata annokset grillissä tai uunissa ja pannulla.
- 2 kpl shalottisipuli
- 1 rasia herkkusieniä
- Puolikas kesäkurpitsa
- Kaksi valkosipulin kynttä
- n. 50 g suolapähkinöitä
- 50 g voita
- 2 rkl siirappia
- 1 paksoi
- 1 pkt Teriyaki-kirjolohipala
Valmistusohjeet:
Kuori ja pilko sipulit. Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa halki ja poista siemenet.
Kuutio kesäkurpitsa ja puolita herkkusienet.
Tee foliosta kulho (laita folio kaksinkerroin). Kulhon halkaisija voi olla noin 10 cm. Laita kulhoon leivinpaperi.
Laita kasvikset ja suolapähkinät foliokulhoon ja laita kasvisten päälle siirappi, voi ja 1/3 teriyakikastikepussista.
Nosta kulho grilliin ja grillaile kulhoa rauhassa välillä sekoittaen noin 10-15 minuuttia.
Sivele pullasudilla teriyakikastiketta kirjolohipalojen päälle. Grillaa kirjolohipaloja nahkapuoli ylöspäin noin 2-3 minuuttia. Käännä kirjolohipalat ja grillaa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai anna kypsyä loppuun lämpöritilällä.
Ota paksoista lehdet irti ja grillaa niitä vielä pari minuuttia.
Reseptiyhteistyö: Aki Tuomainen, Ravintola Evä