Siirry sisältöön

Vanhan ajan haukipihvi 4:lle

40 min

  • 4     haukipihviä
  • 1    sitruuna
  •     salaattisekoitusta

Lämmitä pihvit uunissa 150 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoile tilliperunoiden, kasvisten ja remoulade-kastikkeen kanssa. Koristele sitruunalohkoilla ja salaattisekoituksella.

Kasvislisäke:

  • 2 porkkanaa
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 2 punasipulia
  • voita ja rypsiöljyä
  • suolaa
  • tuoreita yrttejä

Pilko kasvikset ja paista voi-öljy-seoksessa. Mausta suolalla ja yrteillä.

Tilliperunat:

600 g     kuorittuja perunoita
suolaa
tilliä 

Keitä perunat kypsiksi suolavedessä. Valuta hyvin. Haihduta liika vesi pois kattilasta liedellä. Ripottele sekaan pieni nyrkillinen tillisilppua.

Remoulade-kastike:

  • 2 dl majoneesia
  • 1/2 dl maustekurkkukuutioita
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 pieni sipuli
  • 0,5 tl sinappia
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli mahdollisimman pieneksi. Silppua kaprikset. Sekoita ainekset yhteen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.