Vanhan ajan haukipihvi 4:lle
40 min
- 4 haukipihviä
- 1 sitruuna
- salaattisekoitusta
Lämmitä pihvit uunissa 150 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoile tilliperunoiden, kasvisten ja remoulade-kastikkeen kanssa. Koristele sitruunalohkoilla ja salaattisekoituksella.
Kasvislisäke:
- 2 porkkanaa
- 1/2 kesäkurpitsa
- 2 punasipulia
- voita ja rypsiöljyä
- suolaa
- tuoreita yrttejä
Pilko kasvikset ja paista voi-öljy-seoksessa. Mausta suolalla ja yrteillä.
Tilliperunat:
600 g kuorittuja perunoita
suolaa
tilliä
Keitä perunat kypsiksi suolavedessä. Valuta hyvin. Haihduta liika vesi pois kattilasta liedellä. Ripottele sekaan pieni nyrkillinen tillisilppua.
Remoulade-kastike:
- 2 dl majoneesia
- 1/2 dl maustekurkkukuutioita
- 1 rkl kapriksia
- 1 pieni sipuli
- 0,5 tl sinappia
- suolaa
- mustapippuria
Kuori ja hienonna sipuli mahdollisimman pieneksi. Silppua kaprikset. Sekoita ainekset yhteen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.