Siirry sisältöön

Yrttigraavilohta, piparjuurismetanaa, siikliä ja pikkelöityä avomaakurkkua

60 min

Reseptit: Anssi Kantelinen / Ravintola UrbanAinekset (4 annosta)

250 g siivutettua yrttigraavilohta

Perunat:

  • 800 g siikli perunaa
  • 2,5 l vettä
  • 1 rkl suolaa

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Piparjuurismetana:

  • 200 g smetanaa
  • 2 tl piparjuuritahnaa tai tuoretta raastettua piparjuurta
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • ¼ sitruunanmehu
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Yhdistä ainekset kulhossa ja vatkaa smetana kuohkeaksi. Halutessasi voit laittaa valmiin massan pursotinpussiin, mistä smetana on helppo annostella.

Pikkelöidyt avomaakurkut:

  • 2 kpl ohueksi siivutettua avomaakurkkua
  • 0,5 dl väkiviinaetikka
  • 1 dl sokeri
  • 1,5 dl vesi
  • ¼ ruukkua hienonnettua ruohosipulia ja kirveliä

Kiehauta etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Jäähdytä. Pyöräytä viipaloidut kurkut pikkelssiliemessä ja yrteissä juuri ennen tarjoilua.

Kasaa annos laakeaan astiaan kerroksittain. Alimmaiseksi perunat ja lohet, jonka jälkeen voit koristella annoksen smetanalla ja kurkuilla.

Kuvat: Joonas Koponen / Spottikuva