Yrttigraavilohta, piparjuurismetanaa, siikliä ja pikkelöityä avomaakurkkua
60 min
Ainekset (4 annosta)
250 g siivutettua yrttigraavilohta
Perunat:
- 800 g siikli perunaa
- 2,5 l vettä
- 1 rkl suolaa
Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Piparjuurismetana:
- 200 g smetanaa
- 2 tl piparjuuritahnaa tai tuoretta raastettua piparjuurta
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- ¼ sitruunanmehu
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Yhdistä ainekset kulhossa ja vatkaa smetana kuohkeaksi. Halutessasi voit laittaa valmiin massan pursotinpussiin, mistä smetana on helppo annostella.
Pikkelöidyt avomaakurkut:
- 2 kpl ohueksi siivutettua avomaakurkkua
- 0,5 dl väkiviinaetikka
- 1 dl sokeri
- 1,5 dl vesi
- ¼ ruukkua hienonnettua ruohosipulia ja kirveliä
Kiehauta etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Jäähdytä. Pyöräytä viipaloidut kurkut pikkelssiliemessä ja yrteissä juuri ennen tarjoilua.
Kasaa annos laakeaan astiaan kerroksittain. Alimmaiseksi perunat ja lohet, jonka jälkeen voit koristella annoksen smetanalla ja kurkuilla.
Kuvat: Joonas Koponen / Spottikuva